Followers

Saturday, November 15, 2014

semangat malam

rajin sangat lah amy konon-kononnya sekarang update blog ye...
balas dendam katanya...

sebelum tido jom kita ingat semula hari kita hari ney macam mana...
bagi semangat kat diri sendiri...
hari ney dah cukup tak kita usaha...
untuk dunia kita...
untuk akhirat kita...

jangan pernah putus asa...
selalu sabar...
senyum walaupun hati tak rasa nak senyum...
menangislah bila rasa perlu...
lepas nangis bangun semula dengan semangat baru...

ok amy nak tido dulu...

sebelum tido...
mintak maaf dengan semua orang...
maaf kan diri sendiri jugak...
maafkan semua orang yang paling bagus...

pagi esok in syaa allah jumpa lagi...

gud nite ollsss...



Friday, November 14, 2014

Pencuri

Selamat malam...

Malam ney nak kisah kan tentang pencuri...

Kesahnye gini...

Hari ney adik amy yang bongsu gatal sangat tangan bawak handset gi sekolah (memang salah beso ni)...
Kesahnye lagi waktu depa orang satu kelas pegi makmal...
Adik amy yang bijak sangat ney tinggal kan fon dalam kelas...
Bila masuk kelas nset pun takde...
Bila dirisik-risik adik pun jumpa la suspek nya...
Si adik yang takut ma abah marah pun laju lah pegi cari suspeknye...
Berlaku la rampas merampas bag...
Maka bersyukurlah adik...
Nset nye ditemui...
Tapi simkad dah dibuang...
pape pun alhamdulillah nset jumpa...
Moga jadi pengajaran buat adik...
Nak bawak nset gi sekolah kena pandai-pandailah...
Muahahaha...

Persoalannya sekarang...

Kenapa perlu mencuri?

Umur baru 13 lahai...
Kurang kasih sayang mungkin...
Amy syak adik-adik yang cenggini mesti terer menipu jugak...

Amy doakan adik-adik ney berubah...
Jangan lah bawak perangai gitu sampai ke besar...
Sian mak ayah...
Sian jugak kat masyarakat...
Gituuu...

Ok dah...
Nak tengok maharaja lawak mega pulak...

Tata korang...

semangat untuk diri sendiri

assalamualaikum...
selamat malam...
ini entri pembakar semangat untuk diri sendiri...
sejak dua menjak ney amy mudah rasa down...
rasa buat semua benda tak menjadi...
penat ouh rasa ney...

bila kita susah...
jangan pandang orang lain yang lebih senang...
cuba tengok bawah ade lagi yang lebih susah...

bila rasa sedih amy belum ada baby (ney sume tekanan dari luar)
amy jangan tengok orang yang dah anak berderet-deret..
tapi cuba amy tengok pada mereka yang dah jauh berusia dari amy tapi belum bertemu pasangan hidup...

amy selalu sedih amy belum ada kerja tetap yang best...
amy jangan pandang kawan-kawan yang dah bergaji ribu riban...
amy pandang kawan-kawan amy yang masih belum ada kerja...

haaa gitu kan...

ohhh pakwe amy takde...
3 hari balik kuantan nak memomen katanya...
take care aa pakwe...
jumpa ahad nanti...
In syaa Allah...

gud nite semuanya...