Sunday, March 18, 2018

Sungai Pahang

Assalamualaikum... dah solat maghrib lom korang... kalau dah Alhamdulillah... gud...

Kenapa dengan Sungai Pahang nie??? Sebenarnya takde ape2 pun... 

Kisahnya sikit je... perancangannya hari nie kami ada di Pulau Redang... tapi tu lah... perancangan Allah mengatasi segalanya... cancel trip kami sebab pakwe kakok masih belum betul betul sihat... 

So... hari ni kami amek angin duk tepi Sungai Pahang... pun boleh kan... In syaa Allah... bila pakwe dah sihat semula nanti... kita plan lagi tuk trip lain...

Selama duk amek angin ni tadi... satu yang wat kakok sayu... Sg Pahang sekarang dah tak sama dengan Sg Pahang yang dulu... bau nye pun cam sesuatu sangat... kalau dulu masa kakok kecik kecik... memang air nie lah buat mandi bagai... sekarang nak mandi air nie... kakok kena fikir sepuluh kali... 

Ini zaman kakok... zaman abah kakok dulu... air lagi cantik... abah kakok cite... air jernih sampai boleh nampak bayang bayang hijau pokok pokok... 

Zaman anak cucu kita nanti... acane la rupanya ... sedih rasa kakok... alam kita dah teruk... semua berpunca daripada tangan tangan kita sendiri... 

Apa yang boleh kakok buat... apa yang boleh kita buat... acane acane acane ??? 😣😭

Friday, March 16, 2018

Kita Hanya Merancang

Ye ye ye... Kita hanya mampu merancang... jadi ke tak jadi Allah jugak yang tentukan...

Kita merancang penuh cita cita... Allah merancang dengan cinta...

Dah tentu rancangan Allah yang terbaik untuk kita... Allah sayang kita... Allah maha tahu... kita .... redha... titik

Thursday, March 15, 2018

Allah Sayang

Assalamualaikum... selamat malam... sebab kakok ada banyak masa malam nie... so kakok rajin nak update lagi... yang kedua untuk hari ini... gituuu...

Masih berkisar tentang kesihatan pakwe kakok...

Selalu kakok ingatkan pakwe... pergi klinik... makan ubat... makan supplement... mintak air tawar... tu semua ikhtiar kita... yang menyembuhkan tu Allah... air masak pun boleh jadi ubat kalau Allah izinkan...

Kita terus usaha... mintak pada Allah... serah pada Allah... yakin Allah akan sembuhkan nanti...

Kuat semangat naaa pakwe... doa kakok x putus untuk pakwe... moga cepat sembuh... aaminnn... in syaa Allah...

Ingat selalu... Allah bagi sebab Allah sayang... kita insan terpilih kali nie ... Alhamdulillah... segala puji hanya bagi Allah...

Ok dah... gud nite... daaa 😘