Friday, June 3, 2011

2 jun dalam sejarah

ini entri tak bape nak hepi...
2 jun tu semalam...
semalam amy dah wat onar kat kete abah...
ney bukan kali pertama...
tapi yang pertama dulu takdelah separah semalam...
kali ney amy dah kemek kan kete abah ngan jayanya sekaligus pecahkan lampu signalnye...
ape dan siapa yang patut amy salahkan...
pagar yang dilanggar?
pokcik2 yang suke park kete merata2?
kete pokcik2 yang bertaburan kat depan umah orang pai menyulitkan laluan pemegang P junior?
0 salah ridebar (driver) yang sibuk pandang dari terkena kete sebelah pai lupe pandang depan?
bila dah berdentum,dah terabur kat jalan...
yang paling senak hati perut bila tengok muka abah...
cam muka tengah bercakap abes lah kete aku...
sumpah amy cuak giler,rasa bersalah yang amat...
tacin giler bila abah datang tyme amy nangis n cakap...
takpe abah tak marah along...owang pandai pun ley terlanggar law dah nak terkena tu...
makin bertambah-tambah rasa bersalah amy...
kalau owang lah hentam kete amy kat pagar pai kemek gitu...
memang tak selamatlah telinganya...
nasib abah amy sayang amy =)

lepas ney rasa dah cuak nak bawak kete dah...
nak nek beskal jela...
law hentam pagar pun xdelah kemek sangat kot...
perlu ke ek rumah  berpagar...hoho...

pengajaran tuk amy...
bawak kete pandang depan...
takut dah amy...
lain yang nak elak...
lain yang datang...
perghhhhhh...

~AMY INSAF~



10 comments:

cik ayin said...

kamu ok ke tak..??

Amy said...

cik ayin cyg...amy ok...tkejut jek...

Naddia said...

xyah bwk kete la amy! suh je bf jadik driver! senang..kite dok sblah leh tido

Amy said...

@Naddia
hihihi...kai driver ek...

sugar2 kapas strawberry said...

takpe..pengalaman.hehe

Amy said...

@sugar2 kapas strawberry
2 la pasal...seram pnye pngalaman neyh...=)

Ai Ni.. said...

waa..ayah yg sgt penyayang..huhu..aini pon prnah bw kete akak,time nak parking,tertekan minyak lak..hancus sikit bahagian depan..naseb bek sikit je..sekarang ada lesen pon still takot nk gn kete org len..bila la nk ada kete sendiri...huhu

EZAN IDMA said...

nasib baik amy tak ape2

Hanim Mahali said...

tu lah bahayanya pandang belakang tak nampak depan... nak reverse kena jeling jeling je cermin sisi n cermin pandang belakang. at least kita nampak gak apa yang kat depan... tak pe, pengalaman tu sangat berharga.. lepas ni mesti akan lebih berhati-hati...

hamzah ian said...

alahai...

next time elok2.. hehe