Tuesday, April 19, 2011

perihal "button" like dan situasi

amy nak tanya...uolls pernah tak klik like kat status or ayat yang membe uolls tulis kat Facebook...mesti pernah kan...selalu pun kan...kan...kan...kan...ngaku jelah...amy pun wat ouh...kengkadang rasa cam best men klik-klik like tu kan...

tapi satu amy nak tanya...uolls ada fikir dulu tak sebelum like sesatu status tu...

malam tadi amy terjumpa akaun Facebook seseorang yang amy kenal...beliau baru kehilangan adiknya...s0 si abang neyh tulis la pasal kehilangan adiknya kat status Facebook nya...tak memasal amy nampak ramainya yang "mengelike" status tu...

dalam hati amy bertanya...apakah???

apa sebenarnya like tu...yang amy faham like tu nak menunjukkan yang kita suka something tu kan???...isn't that so???

weh agak-agak la kan nak men like-like tu...kalau ye pun obses dengan "button" like tu sekalipun, fikir-fikir kan lah situasi nya dulu ye kawan-kawan...jangan men like sebarangan...k0t lah orang tengah sedih tak kan kite nak like...ye dok???

ini peringatan untuk diri amy jugak...ingat ye kengkawan...

FIKIR DULU SEBELUM LIKE...



8 comments:

::blog anak jawer:: said...

betul tu... Kdg2 org ketagih sgt nk klik like tu smpai xbaca pn isi status tu..

nelly said...

selalu nelly tekan like .sehari tak tekan , tak sah ~~~

munna said...

mmg selalu kak munna tgk status sedih tapi ramai yg klik like ... pelik juga.... kena lebih hati2 bila baca status org tu.. nanti ada yg terasa pula...

cik ayin said...

kadang2 rimas..huh!

deqyalalink in-situ said...

kdg2 i tgh emo pun org nk like..mkin tndion huhu

~$AKURA M!AKA~ said...

kite lebih suke tekan butang like dri komen..hehe tpi x de la smpai nk like status org kalau dh cam tu..itu dh kire kejam org tengah sedeh diorg dok like like.. ^^V

Naddia said...

haa..betul betul betul..like like like

Far8 budak baik said...

adoyai..agak agak ar nk like pun..
haah aku pun penglike tegar haha
tapi bace dulu kn